• Záver školského roka

          • Záver školského roka sa uskutočnil tradične v telocvični za účasti všetkých žiakov a učiteľov. V úvode sa predstavili naši prváci, ktorí všetkým predviedli, že za prvý rok v škole sa veľa naučili. Veselú atmosféru navodili svojím vystúpením žiaci z tanečného krúžku. Po príhovore riaditeľa školy boli knihami odmenení najúspešnjší a najlepší žiaci a vecnými cenami a diplomami úspešní riešitelia matematických korešpodenčných súťaží. Záver patril rozlúčke deviatakov.

            Po skončení zhromaždenia sa žiaci poslednýkrát v tomto školskom roku stretli vo svojich triedach, kde si od triednych učiteľov prevzali vysvedčenia a ........hurááá na prázdniny.

          • Z koncoročných výletov a akcií

          • Posledné dni školského roka sme využili na zaujímavé výlety, exkurzie a prospešné akcie.

            V stredu 21. 6. sa prváci a druháci zúčastnili výletu do SNV. Navštívili galériu umelcov Spiša, kde tvorili zaujímavé obrázky rôznymi výtvarnými technikami. V divadle si pozreli krásnu rozprávku Kráska a zviera, neobišli ani miestnu ZOO. Z výletu sa vrátili s množstvom nezabudnuteľných zážitkov.

            6. B absolvovali krásny výlet do Vysokých Tatier na Štrbské Pleso.

            Ôsmaci  spojili výlet s exkurziou Vv a geografie a zavítali do L. Mikuláša, kde navštívili Galériu Ilúzia. V nej zažili fascinujúci svet optických klamov a  3D malieb. Pomocou zábavných a náučných trikov vnímali realitu v galérii inak ako doposiaľ. Veľmi ich to bavilo.

            V prírodovednom múzeu obdivovali rôzne minerály, imitácie jaskyne, medvedie brlohy. Oboznámili sa s jaskyniarstvom na Slovensku, flórou a faunou Slovenska. Múzeum ponúka zobrazenie chránených území a národných parkov ako aj  informácie spojené s históriou osídľovania Slovenska, je to obohatený prierez učivom geografie Slovenska v 8. ročníku.

            Štvrtáci aj tentokrát zavŕšili vyučovanie dopravnej výchovy na školskom dopravnom cvičisku, na ktorom si precvičili jazdu po úzkej lávke, slalom, jazdu v kruhovom objazde či upažovanie počas jazdy. Následne svoje zručnosti ukázali na okružnej cyklojazde zo školy cez Hozelec, okolo švábovského cintorína a školy k zmrzline pri obecnom úrade.

            Účelové cvičenie a didaktické hry sme využili na vychádzky do prírody, na rôzne hry, na poučenie žiakov, ako sa bezpečne správať počas prázdnin v prírode, ako jazdiť na bicykli a kolobežke, žiaci si precvičili základy ošetrovania úrazov a zopakovali dôležité telefónne čísla pre prípad krízových situácií.

            Žiaci 8. A triedy sa zapojili do školskej súťaže - Návrh na skrášlenie prístrešku Pod dubom. Ako víťazi súťaže mali možnosť svoj návrh aj zrealizovať. ....dávame palec hore!!!!

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou
        • č. 180 059 12 Švábovce Slovakia
        • IČO: 37876023
        • DIČ: 2021667791
        • Riaditeľ: Mgr. Vladimír Dravecký +421 527793112 +421 910900988 dravecky@zssvabovce.sk Zástupkyňa riaditeľa pre ZŠ: Mgr. Katarína Čupková +421 903 252 860 +421 527892622 cupkova@zssvabovce.sk Zástupkyňa riaditeľa pre MŠ: Slavka Ilavská 052/7793164 ilavska@zssvabovce.sk Výchovný poradca: Mgr. Iveta Lacková lackova@zssvabovce.sk Školský špeciálny pedagóg: Mgr. Alica Brtáňová brtanova@zssvabovce.sk
        • Bc. Jarmila Mlynárová tel.: 052/779 3147, 0911974429 email: jedalen@zssvabovce.sk
        • PaM: Mária Lorenčíková lorencikova@zssvabovce.sk 052/7892621 +421 903 252 580 Ekonómka: Anna Suchá sucha@zssvabovce.sk tel.: 0902190578 skola@zssvabovce.sk
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje