• Jazyková škola Target

          •     V školskom roku 2022/23 prebiehali v našej škole kurzy angličtiny pre prihlásené deti formou krúžku v popoludňajších hodinách. Britský koncept Wattsenglish pre mladšie deti alebo konverzačné hodiny zamerané na rozprávanie pre staršie deti priniesli úsmevy aj na konci kurzu. Dôvodom bolo slávnostné prevzatie certifikátov o absolvovaní kurzu od svojich lektoriek z Jazykovej školy TARGET

            Fotoalbum.pptx

        • Vystúpenie detí materskej školy
          • Vystúpenie detí materskej školy

          • 27. máj 2023 -  pre niekoho obyčajný deň, pre deti z našej škôlky veľmi významný. Niekoľko týždňov sa pripravovali na svoje vystúpenie, s ktorým sa predstavili v obci pri príležitosti stavania mája, MDD a dodatočne bolo venované aj mamičkám ku Dňu matiek. Na javisku sa predstavili ako zvieratká. Rozprávkový les bol plný žabiek, mušiek, našla sa v ňom aj pavúčica a slimák. Ostatní ako skauti tieto zvieratká objavovali.  Ďakujeme všetkým, ktorí sa prišli na nás pozrieť a zatlieskali nám.

            Predstavenie našich škôlkarov si môžete pozrieť v odkaze https://www.youtube.com/watch?v=EbQ46FzxxKk.

        • Škola v prírode
          • Škola v prírode

          •       V termíne od 22. 5.- 26. 5. 2023 sa 29 žiakov našej školy zúčastnilo pobytu v Škole v prírode v Račkovej doline. Cieľom bolo podnecovať u žiakov zdravý osobnostný rozvoj, utužiť zdravie, upevniť hygienické návyky, samostatnosť, rozvíjať výchovno-vzdelávaciu a osvetovú činnosť žiakov s dôrazom na environmentálnu výchovu.

                 V dopoludňajších hodinách sme realizovali vyučovanie netradičnými formami - v prírode. V stredu  žiaci absolvovali výlet do Liptovského Hrádku, kde si spoločne prezreli starobylý hrad aj kaštieľ.

                  Popoludňajšia činnosť žiakov bola realizovaná formou animačného programu, ktorý zabezpečovali animátori CK Andromeda. Jednotlivé aktivity boli zamerané na rozvoj kreativity, spolupráce, komunikácie, odvahy, vytrvalosti, ale i poriadkumilovnosti.

                 Naši žiaci počas pobytu nikdy nezabúdali na slušné správanie a dobrú výchovu, za čo si vyslúžili pochvalu od zamestnancov ubytovacieho zariadenia, pani zdravotníčky aj od animátorov.

            Poďakovanie za úspešné zvládnutie školy v prírode patrí našim pani učiteľkám: Lucii Čižmárovej, Ľubici Chmurovej a Martine Mizerovej.

        • Pohybom k zdraviu
          • Pohybom k zdraviu

          • V stredu 10. mája sme si pripomenuli  Svetový deň -  Pohybom k zdraviu. Ide o  celosvetovú iniciatívu Svetovej zdravotníckej organizácie s cieľom zvýšiť povedomie verejnosti o zdravom životnom štýle s dôrazom na význam dostatočnej pohybovej aktivity.
            V súčasnosti sa však  čoraz častejšie stretávame s nedostatkom pohybu, a to vo všetkých vekových kategóriách. Jeho nedostatok sa podieľa na vzniku a rozvoji nadváhy a obezity, srdcovo-cievnych ochorení, cukrovky,  niektorých nádorových ochorení, ale aj pri vzniku úzkosti, depresie a ochoreniach pohybového aparátu. Pritom pohyb by  mal byť prirodzenou súčasťou životného štýlu. Ak je pohybová aktivita vykonávaná pravidelne, dlhodobo a realizovaná s dostatočnou intenzitou, má priaznivý vplyv na zdravie človeka. S pohybovou aktivitou možno začať v každom veku,  aby sa stala prirodzenou súčasťou života. Preto sme aj my žiakom v tento deň pripomínali dôležitosť pohybu. "Vytiahli" sme ich spoza školských lavíc a všetkých žiakov základnej školy i najmenších škôlkarov zapojili do štafetového behu na školskom ihrisku.

        • Triedne schôdze RZ
          • Triedne schôdze RZ

          • Triedne schôdze RZ sa uskutočnia vo štvrtok 18. mája 2023 v čase od 15.30 h. do 17.00 h.

            Bližšie informácie k RZ, prípadne upresnenie času stretnutia  poskytnú triedni učitelia.

        • eTwinnig v našej škole
          • eTwinnig v našej škole

          • Čo je eTwinning?

            eTwinning je najväčšia komunita škôl v Európe, ktorá vznikla v roku 2005. Svoju činnosť na Slovensku realizuje pod záštitou Európskej komisie a Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

            eTwinning je spolufinancovaný z Európskeho programu pre vzdelávanie, odbornú prípravu, mládež a šport Erasmus+, ktorého je súčasťou.

            eTwinning umožňuje zamestnancom a žiakom všetkých typov škôl spájať sa na diaľku, komunikovať v bezpečnom virtuálnom prostredí, vytvárať partnerstvá, pracovať na projektoch, zdieľať materiály a nápady, učiť sa navzájom z dobrých príkladov a realizácie projektov a vytvárať tak komunitu so spoločným cieľom: zábavnou a inovatívnou formou vzdelávať svojich žiakov a študentov, pracovať na svojom profesijnom a osobnom raste a najmä získať, rozvíjať a osvojovať si kľúčové kompetencie vo výchovno-vzdelávacom procese, najmä v oblasti digitalizácie.

            eTwinning projekt - Symmetry -  február – jún 2023

            Projekt je zametaný na to, aby žiaci zistili ako môžu používať matematiku v reálnom živote. Žiaci majú vnímať svoje okolie, fotiť si ho a podeliť sa so svojimi pozornými sledovaniami s rovesníkmi z inej krajiny. Zároveň sa zdokonaľujú v anglickom jazyku, zlepšujú svoje komunikačné schopnosti, kultúrne povedomie a sociálne zručnosti.

            Zúčastnené krajiny: Slovensko, Turecko

            Jazyk: Anglický

            Počet žiakov a vek: 12 žiakov, 10-14 rokov 

            Vedie: Mgr. Jarmila Brejčáková Mlynárová

            Priebeh:

            Marec 2023 : Prezentovanie sa žiakov. Vytváranie nástenky na zdieľanie projektu v škole.

            Apríl 2023: Predstavovanie svoje krajiny. Používanie nástrojov Web 2.0.

            Máj 2023: Fotenie a kreslenie okolia s možnými geometrickými tvarmi a telesami, symetriou.

            Na konci projektu žiaci vytvoria e-knihu, ktorá zahŕňa všetky ich štúdie v projekte.

             https://school-education.ec.europa.eu/en/etwinning/projects/project-symmetry

             

        • Slávik Slovenska
          • Slávik Slovenska

          • Dňa 26.  4. 2023 našou školou zneli tóny ľudových piesní. 39 spevákov súťažilo medzi sebou v súťaži: "Slávik Slovenska ".

            Výsledky školského kola:

            1.kategória:   1. Ester Zastková   -  1.A

                                  2. Sofia Segiňáková -  2. tr.

                                  3. Michal Korenko  -  2. tr.

            2.kategória:   1. Michal Rušin -   5. tr.

                                  2. Katarína Šebestová - 6. A

                                  2. Rebeka Brejčáková - 5. tr.

                                  3. Lucia Rákociová - 5. tr.

                                  3. Jana Čížiková - 4. A

            3.kategória: 2. Tatiana Farkašová - 7.

        • Aktivity v Poprade
          • Aktivity v Poprade

          •      V piatok 21. 4. v rámci vyučovania naši tretiaci a štvrtáci navštívili mesto Poprad. V Podtatranskej knižnici si vypočuli od úžastnej pani knihovníčky nádherný príbeh "Žirafa, Pelly a ja", ktorý napísal Roald Dahl. Tu si  v skupinkách mohli vyskúšať založiť zvieraciu firmu alebo pozrieť, ako taká mestská knižnica funguje. Veľkým prekvapením pre všetkých bolo samozrejme neskutočné množstvo kníh v policiach a krásne prostredie. 

            Zaujímavou bola i prechádzka k cyklochodníku, bývalým vojenským kasárňam a k rieke Poprad, kde si opäť pripomenuli dôležitosť ochrany našej Zeme.

            Ale najdôležitejšou udalosťou dňa bolo overenie si svojich vedomostí a zručností  ako chodcov alebo cyklistov na Dopravnom ihrisku pri ZŠ na  Komenského ul.. To, čo sa naučili na hodinách dopravnej výchovy v škole, si žiaci mohli teraz v reálnych situáciách overiť. Ako hovoria inštruktori autoškoly: "Niet nad prax".

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou
        • č. 180 059 12 Švábovce Slovakia
        • IČO: 37876023
        • DIČ: 2021667791
        • Riaditeľ: Mgr. Vladimír Dravecký +421 527793112 +421 910900988 dravecky@zssvabovce.sk Zástupkyňa riaditeľa pre ZŠ: Mgr. Katarína Čupková +421 903 252 860 +421 527892622 cupkova@zssvabovce.sk Zástupkyňa riaditeľa pre MŠ: Slavka Ilavská 052/7793164 ilavska@zssvabovce.sk Výchovný poradca: Mgr. Iveta Lacková lackova@zssvabovce.sk Školský špeciálny pedagóg: Mgr. Alica Brtáňová brtanova@zssvabovce.sk
        • Bc. Jarmila Mlynárová tel.: 052/779 3147, 0911974429 email: jedalen@zssvabovce.sk
        • PaM: Mária Lorenčíková lorencikova@zssvabovce.sk 052/7892621 +421 903 252 580 Ekonómka: Anna Suchá sucha@zssvabovce.sk tel.: 0902190578 skola@zssvabovce.sk
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje