• Informácie k aktuálnej situácii
          • Informácie k aktuálnej situácii

          • Vážení rodičia,

            vzhľadom k zhoršujúcej sa pandemickej situácii v našej škole sa dnes uskutočnilo pracovné stretnutie vedenia školy so starostom obce Švábovce. Na pracovnom stretnutí boli prijaté opatrenia:

            1. Od pondelka 15. novembra prechádza na dištančné vzdelávanie 2. trieda a 3. B trieda.

            2. Od pondelka 15. novembra sa pozastavuje činnosť záujmových útvarov (krúžkov).

            3. Ak sa bude pandemická situácia v škole v priebehu pondelka, utorka naďalej zhoršovať, riaditeľ školy so súhlasom zriaďovateľa  preruší vyučovanie v dňoch 18. a 19. novembra (štvrtok, piatok) vo všetkých ročníkoch základnej školy.

            O prípadnom prerušení vyučovania budú rodičia informovaní v utorok do 13.00 h.  prostredníctvom webového sídla školy a Edupage.

            Zároveň žiadame rodičov, aby sledovali zdravotný stav detí a v prípade aj minimálnych príznakov ochorenia COVID nechali deti doma a využívali orientačné testovnie detí pomocou Ag samotestov.

            riaditeľ školy

        • Slávici z lavice
          • Slávici z lavice

          • V utorok 9. 11. 2021 sa naša škola rozozvučala hlasmi žiackych spevákov v školskom kole súťaže populárnej piesne Slávici z lavice. 27 spevákov súťažilo v 3 kategóriách. Každý z nich si pripravil pieseň podľa vlastného výberu s hudobným podkladom. Výkony spevákov boli obdivuhodné, čo ocenili diváci potleskom.

            Od všetkých speváčikov však predovšetkým zaznievala radosť zo spevu. Porota mala ťažkú úlohu vybrať tých najlepších.

            Výsledky školského kola

            1. kategória

            1. Sofia Segiňáková - 1. A

            2. Júlia Potoková - 1. A

            3. Viktória Orolinová - 2.

             

            2.kategória

            1. Tereza Korenková - 4.

            2. Michal Rušin - 4.

            3. Rebeka Brejčáková - 4., Andea Čížiková - 3. A

             

             3. kategória

            1. Tatiana Farkašová - 6.

            2. Katarína Šebestová - 5. A

            3. Klára Remiášová - 6.

             Ďakujeme všetkým, ktorí neváhali prísť a predstaviť svoj spevácky talent.

        • Prevzatie Ag samotestov
          • Prevzatie Ag samotestov

          • Oznam platí pre rodičov, ktorí nahlásili záujem o testy v 1. kole (v auguste) aj v 2. kole (v októbri).

             

            Vážení rodičia,

            ďalšiu sadu Ag samotestov (5 ks) si môžete prevziať (na podpis) na vrátnici školy v pondelok 8. novembra  od 7.00 h do 11.30 h. , prípadne aj v ďalších dňoch v priebehu týždňa v rovnakom čase.

            Pripomíname zároveň povinnosť hlásiť škole (cez Edupage) použitie testov. Podľa pokynov MŠVVaŠ by sa mali žiaci testovať vždy v pondelok a štvrtok ráno pred odchodom do školy.

             

        • Ako postupovať pri pozitívnom teste alebo pri úzkom kontakte s pozitívnou osobou
          • Ako postupovať pri pozitívnom teste alebo pri úzkom kontakte s pozitívnou osobou

          • 1. Žiak bol testovaný doma Ag samotestom s pozitívnym výsledkom testu

            • žiak ostáva doma a rodič kontaktuje detského lekára, ktorý určí ďalší postup
            • rodič oznámi škole, že žiak mal pozitívny výsledok samotestu

            Žiaci z triedy, v ktorej žiak mal pozitívny výsledok Ag samotestu, naďalej chodia do školy, pokým nie je pozitívny výsledok žiaka potvrdený PCR testom alebo Ag testom, ktorý je vykonaný v mobilnom odberovom mieste, kde testovaný žiak dostane potvrdenie o výsledku testu. Ak žiak bude mať potvrdený pozitívny výsledok, idú do 10 dňovej karantény žiaci triedy a zamestnanci, ktorí boli v úzkom kontakte s pozitívnym žiakom počas obdobia 2 dní pred jeho testovaním Ag samotestom.

            Do karantény nemusia ísť žiaci, ktorí si uplatňujú výnimku z karantény. Výnimku z karantény oznámi rodič škole prostredníctvom EDUPAGE – „Oznámenie o výnimke z karantény“ alebo odovzdaním vyplneného tlačiva.

            Výnimku z karantény si môžu uplatniť žiaci, ktorí:

            • prekonali ochorenie COVID 19 za posledných 180 dní (na základe výsledku Ag testu, PCR testu alebo testu na protilátky
            • plne zaočkovaní žiaci alebo žiaci zaočkovaní 1. dávkou do 180 dní od prekonania ochorenia COVID19.

            Karanténu je možné ukončiť po 7 dňoch od posledného kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19, ak sa u osoby v karanténe neprejavuje ani jeden z klinických príznakov ochorenia a zároveň výsledok PCR testu vykonaného najskôr v 5. deň od posledného kontaktu s pozitívnou osobou je negatívny

             

            2. Žiak bol v úzkom kontakte s pozitívne testovanou osobou mimo školy

            Osobu s podozrením na ochorenie COVID-19 (tzn. bola úzkym kontaktom osoby pozitívnej na ochorenie COVID-19) môže určiť jedine regionálny úrad verejného zdravotníctva alebo všeobecný lekár a následne musí byť táto skutočnosť oznámená zo strany rodiča škole.

            • ak bol žiak označený za úzky kontakt, nastupuje do 10 dňovej karantény, rodič o tom informuje školu
            • do karantény  ide iba tento žiak a nie jeho trieda
            • pokiaľ výsledok PCR testu vykonaného najskôr v 5. deň od posledného kontaktu s pozitívnou osobou je negatívny a žiak nemá žiadne príznaky COVID19, karanténa môže byť ukončená po 7 dňoch
            • pokiaľ výsledok PCR testu je pozitívny, rodič informuje školu, žiak pokračuje v izolácii pod dozorom všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý rozhoduje o jej ukončení.

             

            Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať príznakom ochorenia COVID-19 nesmie vstúpiť do priestorov školy alebo školského zariadenia!!!

        • Jesenné prázdniny
          • Jesenné prázdniny

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

                zajtra začínajú jesenné prázdniny, ktoré sú neodmysliteľne spojené s intenzívnymi spomienkami na našich najbližších, ktorí už nie sú s nami. Budeme navštevovať miesta ich večného odpočinku a zároveň sa stretávať s príbuznými či známymi. Môžu to byť stretnutia náhodné, ale aj plánované, organizované. Všetci sa určite tešíme z toho, že vláda nám tento rok nezakazuje ani neobmedzuje návštevy cintorínov, ako to bolo pred rokom. 

            Ja Vás chcem všetkých požiadať aj poprosiť, aby sme nezabúdali na 3 základné opatrenia, ktoré fungujú na zabránenie šírenia koronavírusu. RÚŠKO - ODSTUP - RUKY....... sú veľmi jednoduché a skutočne overené. Správne nosenie rúšok (zakrytý nos aj ústa), dodržiavanie odstupu od cudzích ľudí a časté umývanie rúk či ich dezinfekcia – nás nestoja veľa, neškodia zdraviu, práve naopak, chránia nás.                                                  Od pondelka 1. novembra je okres Poprad v čiernej farbe a budú platiť prísnejšie opatrenia. Tieto opatrenia našťastie nijakým spôsobom nezasiahnu chod našej školy. Na dištančné vyučovanie prechádzajú  triedy iba v prípade, že sa v nich vyskytne žiak pozitívny na koronavírus.

            Preto prosím všetkých, buďme aj naďalej zodpovední, aby sa všetci žiaci po prázdninách vrátili do školy zdraví a vo všetkých triedach mohlo pokračovať riadne vyučovanie, čo je naším prvoradým cieľom!

            Mgr. Vladimír Dravecký, riaditeľ školy

             Upozorňujeme všetkých rodičov na povinnosť predložiť po prázdninách písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti dieťaťa, a to prostredníctvom EDUPAGE alebo papierovou formou. (Toto vyhlásenie predkladá rodič vždy, ak dieťa preruší dochádzku do školy na 3 a viac po sebe nasledujúce dni vrátane víkendov a sviatkov).

        • Medzinárodný deň jablka
          • Medzinárodný deň jablka

          • Vedeli ste o tom, že existuje Deň jabĺk? Je to 21. október. Jabĺčka si takýto deň určite zaslúžia, pretože patria medzi najzdravšie a u nás aj najdostupnejšie druhy ovocia.

            Žiaci 1.stupňa našej školy si tento deň uctili oslavou jablka. Vo všetkých triedach im pani učiteľky pripravili aktivity, ktoré úzko súviseli s týmto chutným ovocím. Tému "jablko" využili takmer na všetkých vyučovacích hodinách a predmetoch. Jablko si kreslili, maľovali, sprevádzalo ich aj pri písaní, počítaní či vytváraní jesenných dekorácií. Jabĺčko samozrejme aj ochutnali, rovnako aj sladké koláčiky, v ktorých jablko nesmelo chýbať. Pani kuchárky s pánom kuchárom a pani vedúcou jedálne im pripravili krásne nazdobenú ovocnú misu, v ktorej dominovalo, ako inak, jabĺčko. Príprava poučných plagátov, rozhovory o význame jablka a mnoho ďalších aktivít dotvárali program Dňa jablka. Na dopoludňajšie aktivity nadviazal aj ŠKD, takže aj popoludnie sa nieslo v duchu zábavného, chutného a poučného jablkového dňa.

        • Šarkaniáda
          • Šarkaniáda

          • V piatok 15.10. sa žiaci z ŠKD rozhodli využiť krásne jesenné počasie. Na oblohe sa usmievalo slniečko a pofukoval vetrík, ideálny čas na púšťanie šarkanov.

            Deti si na spoločnú akciu priniesli vlastné šarkany. Vybrali sme sa na neďaleký kopec za dedinou. Nad našimi hlavami sa vznášali šarkany rôznych farieb i veľkostí. Deti sa nabehali, vyšantili do sýtosti a zatlieskali šarkanom, ktoré sa aspoň na chvíľu vzniesli do výšky. Už teraz sa tešíme na budúcu Šarkaniádu. (M. Mizerová)

        • Zmeny v spôsobe platby
          • Zmeny v spôsobe platby

          • V dôsledku protipandemických opatrení bánk, ktoré obmedzujú priamy kontakt s klientami a taktiež z dôvodu zvyšujúcich sa poplatkov banky pri hotovostných transakciách je škola nútená pristúpiť k bezhotovostným platbám za ŠKD a pobyt dieťaťa v materskej škole (za stravu sa bezhotovostné platby už realizujú). 

            Škola určuje do 31. decembra 2021 prechodné obdobie, v ktorom bude možné uhrádzať platby naďalej v hotovosti alebo už prejsť na platbu bankovým prevodom.

            Od 1. januára 2022 bude možné uhrádzať platby za stravu, ŠKD a MŠ už iba bezhotovostným bankovým prevodom!!!!

            Bezhotovostne (zaslaním na bankový účet rodiča) sa budú od januára 2022 vyplácať aj cestovné náklady!!!

            Poplatky za materskú školu

            Mesačne 10.-€/dieťa, vždy mesiac vopred, do 25. dňa predchádzajúceho mesiaca

            Číslo účtu v tvare IBAN: SK05 0200 0000 0016 5886 1653

            Variabilný symbol: 11

            Do poznámky: meno dieťaťa (dôležité!!!)

            Poplatky za ŠKD

            Mesačne 5.-€/dieťa, vždy mesiac vopred do 25. dňa predchádzajúceho mesiaca

            Číslo účtu v tvare IBAN: SK05 0200 0000 0016 5886 1653

            Variabilný symbol: trieda

            Do poznámky: meno dieťaťa (dôležité!!!)

            Upozornenie!

            V mesiaci december sa poplatky za ŠKD a MŠ neuhrádzajú. Uhradia sa až v januári spolu za január a február!!

             

        • Záujem o samotestovacie Ag testy
          • Záujem o samotestovacie Ag testy

          • Vážení rodičia, v aplikácii Edupage bolo spustené nové PRIHLASOVANIE - záujem o Ag testy pre žiakov školy. Prihlásiť sa môžu rodičia, ktorí tak neurobili v auguste pri prvom zisťovaní záujmu. Rodičia, ktorí potvrdili záujem o testy už v auguste, sa nanovo prihlasovať nemusia. Prihlasovanie trvá do nedele 17. októbra, do 23.00 h.

        • Príspevok do RZ
          • Príspevok do RZ

          • Rodičovské združenie pri ZŠ s MŠ vo Švábovciach dňa 7. 10. 2021 schválilo rodičovský príspevok na školský rok 2021/22 vo výške 15.-€ na rodinu. Rodičovský príspevok je potrebné odovzdať triednemu učiteľovi (pri viacerých deťoch jednému)  do 27. októbra 2021.    Ďakujeme!

            Rodičovská rada na svojom prvom zasadnutí dňa 7. 10. 2021 zvolila za predsedu RZ na školský rok 2021/22  PhDr. Zuzanu Čížikovú. Vo funcii pokladníka potvrdila aj na tento školský rok Mgr. Andreu Bobulovú.

        • Slávik Slovenska
          • Slávik Slovenska

          • Na začiatku školského roka sme nezabudli ani na našich speváčikov a zorganizovali sme, pre koronu s polročným oneskorením, školské kolo speváckej súťaže  "Slávik Slovenska". Potešil nás veľký záujem žiakov. Až 33 žiakov sa popasovalo s ľudovou piesňou. Víťazmi sa stali:

            1.kat. (1.-3.roč.):1.Andrea Čížiková 2. Jana Čížiková 3. Samanta Gabčová a Miriama Korenková

            2.kat. (4.-6.roč.): 1.Rebeka Brejčáková 2.Lucia Rákociová a Zara Kacvinská 3. Michal Rušin

            Mimoriadnu cenu získala za intonačne čistý spev s poruchou sluchu Zuzka Balogová

        • Našim deviatakom a ich rodičom
          • Našim deviatakom a ich rodičom

          • STREDNÁ ŠKOLA - nezabudnuteľné roky, ktoré ťa budú sprevádzať celý život a podpíšu sa pod tvoju budúcnosť. Vybrať si tú naj strednú je preto veľmi dôležité. Tvoj výber ti chceme uľahčiť. Na www.kamPO.sk  nájdete aktuálne informácie o všetkých stredných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti Prešovského samosprávneho kraja. Nájdete ich tiež v tlačenej brožúre "KamPO základnej?".

            https://www.kampo.sk/

            Brožúra KamPO zakladnej_na stiahnutie

        • Triedne schôdze RZ
          • Triedne schôdze RZ

          • Triedne schôdze RZ sa uskutočnia prezenčnou formou vo štvrtok 7. októbra 2021 od 16.00 h. v jednotlivých triedach.

            Účasť na schôdzi RZ bude v režime OTP (osoba očkovaná - testovaná - prekonala).

            Z Vyhlášky č. 241 ÚVZ SR:

            " (2) Za osobu v režime očkovaná, testovaná, alebo prekonala ochorenie COVID-19 (ďalej len osoba v režime OTP) sa na účely tejto vyhlášky považuje: a) osoba plne očkovaná, b) osoba, ktorá je schopná sa preukázať negatívnym výsledkom testu na ochorenie COVID-19 nie starším ako 72 hodín od odberu v prípade RT-PCR alebo LAMP testu alebo 48 hodín od odberu v prípade antigénového testu, alebo c) osoba prekonala ochorenie COVID-19 v období pred nie viac ako 180 dňami.

            (3) Ak táto vyhláška stanovuje povinnosť preukázať sa potvrdením o očkovaní proti ochoreniu COVID-19, potvrdením o negatívnom výsledku testu na ochorenie COVID-19 alebo potvrdením o prekonaní ochorenia COVID-19, je uvedené potvrdenie možné nahradiť digitálnym COVID preukazom EÚ, ak je vydaný; v opačnom prípade je potrebné tieto skutočnosti preukazovať dokladom, z ktorého je určiteľná identita preukazujúcej sa osoby.

            (4) Organizátor hromadného podujatia je oprávnený požadovať od osoby vstupujúcej do priestorov hromadného podujatia predloženie príslušného dokladu, ktorý preukazuje niektorú zo skutočností podľa odseku 1 alebo 2; do tohto dokladu je prevádzkovateľ zariadenia oprávnený nahliadn."

             

          • Cezpoľný beh - školské kolo

          • Nedávno sme si pripomenuli Svetový deň srdca. Hlavnou myšlienkou tohto dňa je zvýšiť povedomie ľudí o srdcovo- cievnych ochoreniach a šíriť vedomosti ako sa dá predchádzať chorobám srdca a ciev. Popri odstránení nezdravého životného štýlu- zlého spôsobu stravovania a fajčenia, je najdôležitejšou prevenciou aj aktívny pohyb.

            Európsky týždeň športu, ktorý sa koná každoročne od 23.9.-30.9., nabáda ľudí k zdravšiemu a aktívnejšiemu životnému štýlu. Tento rok vzhľadom na celosvetovú pandémiu kladie vyšší dôraz dôležitosti pohybu na fyzické aj duševné zdravie. Šport je aktivita, ktorá je nesmierne dôležitá práve v tomto období. Vnáša do života systematickosť, pevnú vôľu, kondíciu, cieľavedomosť i emócie. Vďaka nemu sa posilňuje imunita. Preto je dôležité, aby sa stal pohyb súčasťou bežného života čo najväčšieho počtu ľudí.

            Aj naša škola sa v utorok 28. septembra zapojila do podpory pohybu pre zdravší život prostredníctvom školského kola  Cezpoľného behu žiakov, v ktorom si zmerali svoje sily najlepší žiaci v kategórii chlapcov a dievčat. 

            Na treťom mieste v kategórii dievčat sa umiestnila Nikola Korenková, druhá dobehla ešte len piatačka Lívia Štefányová a víťazkou dievčenskej kategórie na jeden kilometer sa stala Tatiana Farkašová.

            V kategórii mladších chlapcov sa na treťom mieste umiestnil Róbert Pemčák, druhé miesto obsadil jeho mladší brat Richard Pemčák a najrýchlejším na  1,5 km trati bol piatak Erik Slejzák.

            V najrýchlejšej kategórii starších chlapcov, ktorí si zmerali sily na 2 kilometrovej trati sa na treťom mieste umiestnil Alex Mišalko. Druhú priečku obsadil Gabriel Korenko a ako prvý preťal cieľovú pásku Richard Paločaj.

            Víťazom blahoželáme!

        • Zmeny v nosení rúška v škole
          • Zmeny v nosení rúška v škole

          •        Od pondelka 4. októbra rúška nebudú povinné pre žiakov základných škôl, špeciálnych základných škôl a žiakov prvých 4 ročníkov stredných škôl s osemročným vzdelávacím programom, a to v rámci výchovno-vzdelávacieho procesu, čiže v triede počas vyučovania. Nosenie rúšok bude aj naďalej povinné v interiéri škôl mimo uzavretého kolektívu (napr. chodba, šatne, toalety). V  prípade účasti na hromadných podujatiach ostáva nosenie rúšok pre žiakov povinné. (z vyhlášky ÚVZ SR č. 250). 

        • Deň mlieka
          • Deň mlieka

          • Posledná septembrová streda bola opätovne venovaná Svetovému dňu mlieka na školách. Podstatou dňa je vzbudiť v deťoch povedomie o tom, že mlieko má neopomenuteľný prínos pre ich zdravý rast a vývoj.

            Aj my sme si pripomenuli tento deň mnohými peknými aktivitami prostredníctvom netradičného blokového vyučovania v bielom. Žiaci si vypočuli rozhlasovú reláciu o mlieku, pozreli mnohé prezentácie o mlieku, jeho spracovaní, výrobkoch z mlieka a význame mlieka. Zatancovali si s kravičkou, zaspievali piesne o mlieku, vytvorili básne o mlieku. Spoločne v skupinkách alebo samostatne pracovali na projektoch o mlieku, ktorých výsledkom boli úžasné plagáty, kravičky či dokonale vypracované pracovné listy. Tí najmenší sa zahrali v telocvični na gazdovstvo a súťažili v „dojení kravičky“. Výsledkom nádherného dňa boli bezchybne zodpovedané kvízy o mlieku, radosť z vlastnoručných výrobkov a úsmev v očiach detí, keď im opäť všetkým pán kuchár s pani vedúcou školskej jedálne priniesli po krabičke dobrého mliečka.

             

        • Európsky deň jazykov
          • Európsky deň jazykov

          • Z iniciatívy Rady Európy v Štrasburgu sa Európsky deň jazykov oslavuje každoročne 26. septembra už od roku 2001. Jeho cieľom je podnietiť Európanov, aby sa učili jazyky. Školy v členských krajinách EÚ si tento deň každoročne pripomínajú prostredníctvom rôznorodých aktivít - súťaží, kvízov, besied, školských rozhlasových vysielaní, športových podujatí.....

            Aj v našej škole, podobne ako po minulé roky, sa žiaci počas celého týždňa venovali rôznym aktivitám. Naši najmladší kreslili logo Európskeho dňa jazykov. Piataci súťažili, kto sa vie pozdraviť v čo najväčšom počte cudzích jazykov a absolvovali jazykový kvíz.. Šiestaci sa zahrali hru "Aký je to jazyk?", ktorej úlohou bolo uhádnuť, v akom jazyku boli audio nahrávky, ktoré počúvali. Siedmaci si posielali kratučké správy v jazyku, ktorý si sami vybrali (vyhrala to taliančina). Žiaci ôsmeho ročníka navrhovali logo Európskeho dňa jazykov a deviataci vytvárali plagát s európskym jazykovým rodokmeňom na našu jazykovú nástenku. (Mgr. K. Rusnáková)

          • Ponuka záujmových útvarov

          • V školskom roku 2021/22 budú v našej škole pracovať tieto záujmové útvary - Klikni na: Ponuka_zaujmovych_utvarov_2021_22.docx

            Okrem záujmových útvarov sa v škole v spolupráci so Súkromnou ZUŠ Rosnička Art realizuje aj vyučovanie výtvarného, hudobného a tanečného odboru ZUŠ.                                                                                      Činnosť záujmových útvarov a ZUŠ sa bude v priebehu roka riadiť protipandemickými opatreniami.

          • Súhlas so spracovaním osobných údajov

          • Vážení rodičia,

              v najbližších dňoch Vám Vaše deti prinesú zo školy tlačivo "Súhlas so spracovaním osobných údajov". Tlačivo je doplnené o ďalšie účely, preto je potrebné, aby súhlas  vyplnili a odovzdali zákonní zásptupcovia všetkých žiakov. Teda aj tí, ktorí takýto súhlas už vyplnili a odovzdali v minulých rokoch.

            Netýka sa iba zákonných zástupcov novoprijatých žiakov, t. j. prvákov a nových žiakov v 5. ročníku, ktorí na začiatku školského roka už odovzdali nový súhlas!

            Ďakujeme za spoluprácu!

        • 50. výročie ukončenia ťažby rudy vo Švábovciach
          • 50. výročie ukončenia ťažby rudy vo Švábovciach

          • V sobotu 11. septembra 2021 sa v našej obci konali slávnosti pri príležitosti 50. výročia ukončenia ťažby mangánovej rudy vo Švábovciach. K peknému priebehu tejto kultúrno - spoločenskej akcie prispeli aj žiaci našej školy, ktorí sa predstavili krátkym kultúrnym programom. Program nacvičili pod vedením p. učiteliek A. Pacigovej a L. Čižmárovej.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou
      • č. 180 059 12 Švábovce Slovakia
      • IČO: 37876023
      • DIČ: 2021667791
      • Riaditeľ: Mgr. Vladimír Dravecký +421 527793112 +421 910900988 dravecky@zssvabovce.sk Zástupkyňa riaditeľa pre ZŠ: Mgr. Katarína Čupková +421 903 252 860 +421 527892622 cupkova@zssvabovce.sk Zástupkyňa riaditeľa pre MŠ: Slavka Ilavská 052/7793164 ilavska@zssvabovce.sk Výchovný poradca: Mgr. Iveta Lacková lackova@zssvabovce.sk Školský špeciálny pedagóg: Mgr. Alica Brtáňová brtanova@zssvabovce.sk
      • Bc. Jarmila Mlynárová tel.: 052/779 3147, 0911974429 email: jedalen@zssvabovce.sk
      • PaM: Mária Lorenčíková lorencikova@zssvabovce.sk 052/7892621 +421 903 252 580 Ekonómka: Anna Suchá sucha@zssvabovce.sk tel.: 0902190578 skola@zssvabovce.sk
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje